DOBROTY

Syrové chuťovky, srdečnosť a skvelá zábava

SK: Pred týždňom a pol som sa zúčastnila skvelej syrovej akcie v Ivachnovej. Išlo o celoslovenský syrársky jarmok, kde si prišli na svoje všetci milovníci kvalitných syrov, domáceho remesla a najmä tradícií. Spolu s milou a šikovnou blogerkou Tinou z blogu Tinajedoma sme tam prezentovali naše maškrty, vrámci ktorých sme využili syry známe pod značkou Kozí Vŕšok.

EN: A week and half ago I participated on great cheese action in Ivachnova. Its known as cheese market where were all cheese, craft and tradition lovers. Together with very lovely and clever Tinafrom blog Tinajedoma we presented our cheese snacks in which we used cheeses of Kozi Vrsok brand.

SK: Urobili sme hneď niekoľko receptov. Návštevníci mali možnosť ochutnať crostini s kozím syrom a čučoriedkovou zmesou, syrové guličky či domáce syrové krekry, ale i kozí syr v kombinácii s červenou repou. Na jarmoku bola hojná účasť, čo tešilo i nás, po týchto syrových chuťovkách totiž nezostala ani omrvinka:) Mimochodom všetky recepty už čoskoro nájdete tu.

EN: We prepare more recipes. The guests could try crostini with goat cheese and blueberries, cheese bowls, homemade cheese crisps and also goat cheese with beet. There were a lots of people and I have to admit our snacks were gone in a very short time:) And btw. all the recipes you will find here.

13502143_1229388913746444_6129309166383996699_nDSC_0673upr DSC_0675upr DSC_0676upr

SK: Okrem dobrého jedla bolo na jarmoku kopec zábavy. Ľudia spievali, tancovali, plietli syrovú niť, ktorej dĺžka mimochodom prekonala rekord z 3.ročníka jarmoku a dosiahla tak dĺžku neuveriteľných 651 metrov! Ľudia boli jednoducho skvelí. Deti sa hrali, skákali alebo si kreslili. Niektorí mali šťastie v tombole a iní si jednoducho užívali krásne počasie a výbornú zábavu. Musím sa priznať, že som si odtiaľ odniesla skvelý pocit, veľa pozitívnej energie a radosť. Ďakujem organizátorom, že odviedli takú skvelú prácu:) O rok sa vidíme zas!

EN:Besides a good food there was a lots of fun. People sang, danced, knitted a cheese stitch which length exceeded the last year record and got amazing 651 meters! People were simply great. The kids played, jumped or drew the pics. Some people were lucky and won some prizes and some of them simply enjoyed a great time and fun. I have to say I got a great feeling of the market, lots of positive energy and enjoyment. I have to say thank you to people who did such a great job there:) See you there next week!

DSC_0687upr DSC_0689upr DSC_0692upr DSC_0694upr