ŽIVOT

Sila lásky

Nezvyknem tu písať príliš súkromné veci o sebe alebo svojej rodine, ale nedávno som bola doma na východnom Slovensku. Môj dedko, ktorého vek presiahol 90 rokov už viacmenej iba leží a babka sa o neho každý deň príkladne stará. Každý deň ho kŕmi, prezlieka, vtipkuje s ním, rozpráva sa a pri posteli mu robí spoločnosť. 

Je obdivuhodné ako to všetko zvláda bez akéhokoľvek sťažovania sa. S dedkom sú spolu krásnych 35 rokov. Možno sa vám to zdá krátko, ale v jej živote je to jej druhá láska. Prvého manžela stratila, keď boli spolu niečo vyše 20 rokov. No nevzdala sa, vychovávala 5 detí sama a život jej priniesol človeka, ktorý je jej podporou dodnes. Ja som svojho “prvého” dedka nepoznala, ale musím povedať, že ten druhý prevzal jeho rolu na sto percent. Vždy sa k nim rada vraciam, počúvam cenné rady a nechávam sa inšpirovať tak silnými osobnosťami, akými sú moji starí rodičia. Často si spoločne spomíname na chvíle, keď som k nim ako tretiačka chodila každý štvrtok po škole, zhodila školskú tašku a utekala na autobus, ktorý ma viezol do základnej umeleckej školy. Vydržalo mi to 10 rokov. Bol to akýsi rituál, ktorý sa stal mojou záľubou. Síce sa divadlu a hraniu už niekoľko rokov nevenujem, som veľmi rada zato, že ma podporovali dokonca môjho štúdia. Keď som svojim kamarátom hovorila o tom ako často sa ako rodina u starých rodičov stretávame, koľko nás je (zvyčajne okolo 30 ľudí), veľakrát sa stalo, že ostali v nemom úžase. Ja sa tomu nesmierne teším. 🙂 A tentokrát za tým nestojí zvyk či tradícia, ale práve láska dvoch ľudí, ktorí túto tradíciu budovali a zachovali.

Keď sa človek pozerá na tak silný vzťah dvoch ľudí, ktorí sa o seba starajú a obdivujú do poslednej chvíle, ktorí si vážia jeden druhého celý život, podporujú sa, sú si vďační, smejú sa, hádžu si “oldschool” komplimenty, kolotoč života sa mu nachvíľu zastaví a uvedomí si, čo vlastne vzťah je a akú má láska silu. Láska dokáže naozaj veľa a verím, že je toho dôkazom aj vo vašich životoch.:)

Za nádherné fotky vďačím Lenke Imrichovej – sleduj tu

Outfit od hlavy až po päty F&F