MÓDA

Košice Fešn weekend, časť prvá

Minulý týždeň bol o ľuďoch, o skvelých zážitkoch, o zodpovednosti, o tom, že keď človek verí, dokáže čokoľvek. A ja verím! Prvýkrát v živote za moje pôsobenie v marketingu som organizovala blogerský výlet. A nielen taký hocijaký. Za pomoci mojej dlhoročnej kamarátky Sašky sa z výletu stal víkend plný optimizmu, dobrosrdečných ľudí, módy, vynikajúceho jedla a v neposlednom rade víkend plný zábavy. Boli sme v Košiciach. A poviem vám, mám to tam strašne rada. Vždy keď sa vyberiem do tohto mesta, tak nejak si vydýchnem. Možno preto, že som bližšie k domovu. Darmo, doma je doma. Viete, ja som nikdy nerozdeľovala ľudí na “východniarov” a “západniarov”, ako to iní robia. Podľa mňa sa všade nájdu skvelí parťáci, ale aj idioti, čo si budeme hovoriť. Ale tentokrát vám musím povedať o mojich skúsenostiach s ľuďmi v Bratislave aj Košiciach. Nedá mi nepochváliť ich a touto cestou im ešte raz poďakovať, lebo bez nich by náš “presstrip” nebol, tým čím bol.

Do Košíc sme cestovali s parádnym autíčkom, ktoré nám zapožičal Ford Slovensko. Auto sme si prišli vyzdvihnúť hneď z rána, kde nám ho predala milá pani, ktorá nám svojou dobrou náladou odštartovala skvelý zážitok z auta aj výletu. Kto ma pozná vie, že vodičák síce mám, no veľa som toho v živote nenajazdila. Bohužiaľ bolo málo príležitostí a moje večné cestovanie do zahraničia mi k tomu nepomáhalo. Preto sa volantu chopil Marek a ja som si v ňom aspoň zapózovala. 🙂 Zmestili sa nám tam všetky naše kufre, dokonca i náš psík Leila. Ale musím povedať, že nám by nestačil ani dvakrát taký veľký kufor. Čo vám poviem, blogerský život. 😀 Fordík nás priviezol do Košíc vo večerných hodinách, kedy sme sa hneď ubytovali v nádhernom historickom apartmánovom hoteli City Residence. Foto s Ford Slovensko:XLPIXEL PHOTOGRAPHY STUDIO

V tomto hoteli sme boli už po druhýkrát a opäť nás nesklamal. Krásny a veľký apartmán, pelech s miskou a malou mlskou pripravený pre Leilu, výborné víno na stole, miska plná ovocia, mega pohodlná posteľ a úplne najviac milujem ich miniatúrne kúpeľňové vymoženosti. Mydielka, olejčeky, krémiky, set na nechty, set na šitie a iné maličkosti, ktoré vás ani nenapadnú. Hotel myslí naozaj na každý detail 🙂 Celá blogerská partia so svojimi polovičkami či kamoškami sa k nám pridala až na ďalší deň. Na fotke nie sú všetci a preto ich rada vymenujem: Linda s Dominikom, Ivanka s Peťom, Simonka s Jakubom, Lenka s Jajom a Maku s Peťou. Ľudia, musím vám povedať, to sú tak skvelí parťáci! Viete, vo fachu, kde pôsobím je veľa závisti, nebudeme sa tváriť, že nie. Každý každého pozná a niektorí ľudia majú pocit, že až natoľko dobre, že môžu šíriť rozličné “fakty”. A ja vám poviem, moji parťáci sú skvelí. Sú profesionáli, sú za každú srandu, vedia sa uvoľniť a hlavne, majú srdce na správnom mieste. Každý jeden z nich. A kľudne by som menovala i ďalších, ktorí s nami síce neboli, ale verím, že budú súčasťou ďalších takýchto výletov. No späť k nášmu hotelovému kráľovstvu. Okrem toho, že sme sa tam cítili ako králi, mali sme i kráľovské raňajky. Bože, dajte si tam proteínové lievance. Tie sú moja TOPKA! Hah, ale oni k tomu podávajú kávičku a ešte aj čerstvú ovocnú šťavu. “Sevn hevn”. 🙂 A ešte vám spomeniem pikošku. Na chodbe sme stretli tetu upratovačku, ktorá mala čerstvo umytú podlahu. My sme sa práve vrátili z bane(o tom vám napíšem neskôr), trápilo nás, že jej podlahu zašpiníme zablátenými topánkami. A viete čo ona nato? Zlatá pani, nám povedala, že ona to rada zotrie ešte raz, veď sme na návšteve. Chápete to? Normálne mám zimomriavky, keď to píšem, pretože v dnešnej dobe je veľmi zriedkavé stretnúť človeka, ktorý si takto váži svoju prácu. Ale nebola jediná. Slečny na recepcii boli neustále usmievavé, i keď možno nemali práve svoj deň, ochotné, komunikatívne, ja som skoro žasla. Vlastne ani nie, pretože to isté som zažila, keď sme tam boli ubytovaní prvýkrát. Veľmi vám odporúčam navštíviť tento hotel, dobrou náladou to tam srší. A bonusom je, že niektoré apartmány majú dokonca i saunu, takže aj fanúšikovia wellnessu si prídu na svoje.

Po príchode všetkých nás čakala prvá zastávka v polievkárni Soupculture. Polievky ponúkajú v jedlých pohárikoch z kurkumy. Ja som vyskúšala mrkvovú s pomarančom a bola to delikateska. Majú verzie aj pre vegánov, takže si na svoje prišiel každý. Kto má intoleranciu na lepok, môže si dať polievočku v plastovej nádobke. Je to skvelý spôsob, ako zahriať svoje telo v tomto sychravom počasí. Výborný nápad!

Nasledovala módna šou Košice Fashion Week, na ktorú sme sa už všetky tešili. Touto cestou ďakujem organizátorom za pozvanie, za skvelý zážitok a príležitosť vidieť tak krásne modely na vlastné oči. Bolo sa načo pozerať! Prvý deň sme si pozreli kolekciu výberu módnych značiek by Aupark, nasledovala kolekcia BCBG MAXAZRIA a ako posledné sme si pozreli modely, ktoré patria pod módny dom Alizé. S dievčatami nesmela chýbať spoločná fotka. Chýba nám tam ešte Linda, ktorá v tom čase cestovala za nami. 🙂 Poďte sa spolu so mnou pokochať krásnymi kolekciami. Za fotky vďačím organizátorom Košice Fashion Week.

Z výberu módnych značiek by Aupark ma najviac zaujali tieto modely od Tommyho Hilfigera a značky Sugarbird. Mám rada takýto typ potlačí, je to milé, hravé a občas sa nezaškodí trošku uvoľniť. 🙂

Kolekcia BCBG MAXAZRIA sa mi celkom slušne trafila do vkusu. Od minimalistických kúskov až po romatické čipky či kvetinové vzory. Veľmi sa mi páči predĺžené biele sako. Také už veľmi dlho hľadám. 🙂

Módny dom Alizé hýril krásnymi motívmi a materiálmi. Všetky 4 modely na fotke by som si na sebe vedela predstaviť. No ružový overal či krásne vyšívané šaty boli mojou srdcovkou. S dievčatami sme ich videli aj v backstagi a nemohli sme sa vynadívať. No povedzte, nie sú krásne?

Večer sme zakončili v reštaurácii DVA DVE. A to vám bol zážitok. Privítal nás majiteľ. Myslím, že som tak bezprostredného človeka ešte vo svojom živote ani nestretla. Usadil nás do salónika, kde bolo síce veľmi zlé svetlo na fotky a slabá wifina, ale čo vás po fotkách, choďte to tam ochutnať. Personál pre nás pripravil ochutnávku oranžového vína, ku ktorému servírovali “oranžové pochúťky”. Na svoje si prišli aj dievčatá, ktoré nesmú konzumovať lepok či laktózu. Vínka boli vynikajúce. Someliér o nich hovoril ako o človeku a ľudskej duši. Neskôr sa k nám pridal aj mladý chalan, ktorý so svojim bratom stojí za výrobou limonád Mellos. Musím sa priznať, že mi bolo cťou vypočuť si oboch. Vždy som obdivovala ľudí, ktorí prišli na Slovensko s niečím novým a ešte tak chutným. Za fotky z reštaurácie ďakujem Simonke.

A toto ešte nie je koniec. V druhej časti vám predstavím ďalšie krásne módne kolekcie, košické vychytávky či opálové bane. Máte sa načo tešiť!

Čauky 🙂