MÓDA

London Fashion Week, deň 1

Rok 2019 začal poriadnou dávkou cestovania. Najprv to bola Malta s kamarátkou Baškou, potom sa pridal módny týždeň v Londýne so skvelou partičkou blogerov, Malorka s Lenkou a nakoniec Kalifornia s mojou polovičkou. Ale späť k Londýnu, ktorý bol skvelým zážitkom pre všetkých módnych maniakov.

Keď mi Lenka, ktorú poznáte ako blogerku Stylemon napísala správu s otázkou či sa k nim nechcem pridať a zúčastniť sa londýnskeho módneho týždňa, oči sa mi rozžiarili. 😀 Veď kto by nechcel. A aj keď som nachvíľku z časových dôvodov zaváhala, moja polovička mi to hneď vyvrátila a ja som začala riešiť čo si oblečiem. Ako inak.

Pred odchodom som pre nás všetkých zabookovala airbnb ubytovanie a už som sa nevedela dočkať všetkej módnej kreácie, ktorá na nás čakala. Výlet sa však začal veľmi zábavne. V čase, keď sme už čakali na bratislavskom letisku mi prišla správa, že nám zrušili ubytovanie, pretože ich vytopilo. A tak som v strese a panike (typická ja) začala obvolávať airbnb zákaznícke centrum, ktoré nám koniec koncov nepomohlo, i keď nám vrátili peniaze. Namiesto toho sme si cez booking.com zajednali “prestížny” hotel Seymor, na ktorý dodnes spomíname s láskou. 😀 Odhliadnuc od tohto katastrofálneho začiatku bol celý výlet tip top. Tak poďme nato.

Deň 1

Prvá prehliadka, ktorú sme si išli pozrieť bola od dizajnérok a zároveň 3 sestier z Kuala Lumpur, vystupujúcich pod značkou Mimpikita. Musím prezradiť hneď na začiatok, že to bola pre mňa asi najkrajšia prehliadka. Všetky modely boli krásne a ženské. Páčili sa mi vzory aj asymetrické strihy. V tejto kolekcii by som si naozaj vedela vybrať. Každý jeden model ma zaujal niečím iným, veď posúďte sami.

Zdroj:theupcoming.co.uk

Ja som si na prvý deň obliekla tento krásny kimono kabát od šikovnej Peti Kovacs. Materiál je zamat, ktorý ja veľmi môžem. Nehovoriac o krásnom odtieni modrej. No a ako bonus opasok v štýle lana. Outfit som už veľmi nepestrila. Chcela som, aby vynikol kabát, ktorý bol láskou na prvý pohľad.

Čo mám na sebe: Kabát-Petra Kovacs, nohavice-Lindex, kabelka a topánky-F&F

Druhou v poradí bola veľmi undergroundová prehliadka od návrhárky Jolin Wu, ktorá pochádza z Taipei. Prevažovali v nej rozličné textúry, neón a metalické odtiene. Kolekciu jeseň/zima 2019 poňala podľa môjho názoru veľmi netradične. Vymykala sa klasickým strihom, odkazovala na rebéliu a nekonvenčnosť.

Zdroj: the upcoming.co.uk

Ďalej nasledovala prehliadka od indickej značky Rockystarofficial inšpirovaná architektúrou vo Vatikáne. Kto má rád čiernu a trblietky, určite by si prišiel na svoje. Mne sa prehliadka páčila veľmi, takže tlieskam.

Zdroj: flowerbudnews.ng

Medzi prehliadkami sme mali nejaký čas na fotenie našich outfitov ako aj milé stretnutia s blogermi žijúcimi v Londýne. Jednou z nich je aj Natália, ktorú môžete nájsť ako natinstablog. Zašli sme do neďalekého pubu na jedlo a krátku pauzu. Odporúčam Coral room, kde si môžete dať dobrú kávu, niečo zahryznúť alebo v našom prípade dobré prosečko. 🙂

Večer sme strávili na akcii, ktorá sa konala pod záštitou Fashion Finest, a kde prebiehala súťaž Britains Top Designer Award 2019. V súťaži bolo veľa zaujímavých tvorcov ako napríklad April Banbury, Mary Dickow pochádzajúca z Kene a momentálne žijúca v Dánsku, Joyce Pilarsky, ktorá rada využíva filipínske látky a materiály ako ananás, perly alebo prírodné kamene. Kepaza z Nórska alebo víťaz súťaže pochádzajúci z Turecka, Tuncer Tonun, ktorý využil látky zo  starých závesov od svojej baby a tak ukázal, že móda vie byť nielen krásna, ale aj múdra.

Zdroj:london-tv.co.uk