DOBROTY

Mokka slaný karamel

Dnes mám pre vás skvelý a pri tom jednoduchý recept na Mokka kávu so slaným karamelom. Kto nepije kávu, odporúčam bezkofeínovú verziu. Ja som teda veľký kávičkár. Mám svoju obľúbenú kávu, ktorú pijem každý deň. Je to Nespresso kávička, konkrétne fičím na kapsuliach Dharkan – Arabica z Latinskej Ameriky a Ázie a Indriya – zmes káv Arabica a Robusta z Indie. Najradšej pijem malé Espresso aleb dokonca Ristretto. Ak mám siahnuť po väčšom množstve kávy, určite ide o nejaký fajnový koktejl či drink. A tento je naozaj fajnový.

Čo potrebujete:

  • 30g tmavej 70% čokolády
  • dvojité espresso (ja som použila Dharkan od Nespresso)
  • 2 čajové lyžičky slaného karamelu
  • 30ml smotany na šľahanie bez laktózy
  • čokoládový toping

Postup: Čokoládu si nadrobno nasekáme a vysypeme na dno pohára. Prilejeme dvojité espresso, potom vmiešame slaný karamel, ktorý sa postupne rozpustí. Vrch polejeme smotanou na šľahanie.

Tip: Ak chcete, aby smotana ostala navrchu pohára, vezmite si 2 polievkové lyžice. Jednu si pridržte na pohári otočenú naopak a druhou naberte smotanu. Tú pomaly lejte na pridržanú lyžicu. Smotana bude stekať pomaly po lyžici a ostane pekne na povrchu. Mokka kávu nakoniec ozdobte čokoládovým alebo karamelovým topingom.

Lahôdka!