ŽIVOT

Ako zapadnúť

Aj vy máte občas pocit, že nezapadáte do tejto spoločnosti? Ja som si to uvedomila už niekoľkokrát. Pretože nezdieľame rovnaké názory, pretože nemáme podobný vkus, pretože neinklinujeme k rovnakým zvykom či zlovykom. Už ma to unavuje! Unavuje ma tváriť sa, že je to v poriadku. Každý z nás je predsa jedinečný. Nerozumiem, prečo to niektorí ľudia nevedia pochopiť a prijať fakt, že keby sme boli všetci rovnakí, bola by to strašná nuda.

Nefajčím. Keď som mala asi 16 rokov ako súčasť svojich pubertálnych výstrelkov som to vyskúšala, no pochopila som, že to nie je nič pre mňa. V mojom blízkom okolí je pre mňa “našťastie” málo fajčiarov. Akceptujem to, pretože je to ich vlastné zdravie a život, no to neznamená, že ich v tom budem podporovať. Ale viete čo ma štve? Nedávno som sa bavila s kamoškou, ktorá mi porozprávala jej skúsenosť. Pred časom bola s partiou ľudí z práce na drinku v meste. Z približne 10-tich ľudíc ostali v podniku sedieť dve, pretože zvyšok išiel na “fajčiarku”, ako tomu niektorí hovoria. Nebolo by na tom nič zlé. No pochopila, že svojou absenciou prichádza o veľa informácii. Na “fajčiarke” sa totiž preberá všetko. A preto bola nútená stáť v dymovej clone, len aby neodišla naprázdno. To predsa nie je fér. Len preto, že chce svoj život žiť zdravšie, prichádza o “soušal networking”. Týmto nechcem odsudzovať fajčiarov, to v žiadnom prípade, len chcem podotknúť na fakt, ako nás ovplyvňuje to, že nezdieľame napríklad rovnaké zlozvyky.

Ja si pamätám, keď som na strednej škole nebola cool, lebo som odmietala cigarety. Pamätám si, že som mala problém zapadnúť medzi niektorých ľudí. A bohužiaľ deje sa to i v dospelosti. Neholdujem alkoholu a nikdy ani nebudem. Nerobí mi to dobre a viem sa zabaviť i bez neho. Mám však pocit, že niektorí ľudia to nedokážu pochopiť a považujú nás tak za čudákov alebo dokonca za tých, ktorí sú podľa nich “na veľa”. Myslia si, že chceme vyzerať dôležito. Najviac zo všetkého neznášam typickú otázku: ,,Veď si východniarka, ako to, že nepiješ?”Ale halóóó, prečo mám popíjať alkohol, potom dva dni trpieť v posteli, keď namiesto toho môžem stihnúť kopec skvelých vecí, navštíviť rodinu, poprechádzať sa, prečítať si dobrú knihu, či jednoducho žiť. Trvalo mi dlho – áno som totiž občas naivka, kým som prišla nato, že to nie sú ľudia, s ktorými chcem tráviť svoj čas. A preto si ľudí vyberám, nech to zneje akokoľvek povrchne, to je môj recept nato, ako zapadnúť. Som šťastná, že mám vo svojom okolí priateľov, ktorí ma inšpirujú a správne nasmerujú, keď si nie som istá. Ktorí ma poznajú, rešpektujú to kto som a aká som. Som vďačná, že sa vieme spolu smiať, že vieme viesť dlhé rozhovory, že mi zdvihnú telefón za každých okolností, že ma vedia podporiť a sú tu pre mňa vždy, keď ich potrebujem. A nepotrebujú, aby som bola rovnaká ako oni. Ďakujem!

Na fotkách mám outfit s jesenným nádychom. Do tohto F&F kabáta som sa zaľúbila už na presstripe v Londýne a stále ma neprestal baviť, tak ako aj pulóver s kvetinovým vyšívaním z rovnakej kolekcie. Tenisky sú od Dechmanna a poviem vám, že som lepšie nenašla. Stoja len okolo 13€, ale sedia ako uliate a už so mnou precestovali nejednu krajinu. Za tieto krásne zábery ďakujem šikovnej Natálke Jakubcovej. 🙂