CESTOVANIE

Košické hody

V apríli sme sa všetci traja vybrali na východ Slovenska. A nielen tak náhodou. Išli sme navštíviť mojich rodičov a zároveň moju dobrú kamarátku a bývalú spolužiačku z vysokej školy Sašku. Prvá zastávka boli Košice. Ubytovali sme sa vo veľmi príjemnom hoteli City Residence Apartment Hotel. Hotel nepozostáva z klasických izieb. Nájdete v ňom niekoľko väčších či menších apartmánových izieb, ktoré sú skvelou voľbou na krátkodobé, ale i dlhšie pobyty. A čo je najlepšie, ubytujú s vami i vášho psíka. 🙂

Dostali sme Apartmán číslo 4, ktorý má veľkú spálňu s obrovskou posteľou. “Sevn hevn”. 🙂 Dokonca tam majú i vankúšové menu, úplná paráda. Môžete si vybrať až z piatich vankúšov. A to som ešte nevidela našu kúpelňu. Musím sa priznať, že na pekné a čisté kúpelne som mimoriadne zaťažená. A veruže nesklamala. Vírivka, priestranná sprcha, sauna a kopec chutných mydielok a šampónikov, to je moje. 🙂 Tretiu časť apartmánu tvorí otvorená kuchyňa s jedálenským stolom a obývačka s krbom a kútikom na relax. Tam som si našla svoje miesto i ja. S knihou v ruke a Leilou pri nohách mi bolo parádne.

A prichádza tá chutná časť, raňajky! Ešte nikde som sa nestretla s takým bohatým a širokým výberom raňajok. Nevedela som si vybrať. 😀 Ale kto ma pozná, vie, že milujem sladké raňajky. Preto boli mojou prvou voľbou proteínové lievance a boli úplne skvelé. K tomu kávička a džús podľa vašich preferencií a plné bruchá sú isté. Moja polovička vyskúšala anglické raňajky a na tanieri mu neostalo nič. 🙂 Myslím, že to hovorí za všetko.

Takéto hody pokračovali i na druhý deň, kedy sme si obajala vybrali vajíčka. Ja som vyskúšala praženicu a Marek hemendex. Tentokrát sa s nami naraňajkovala i Saška – riaditeľka hotela, ktorá je milovníčkou čerstvého ovocia a preto táto miska plná malín, černíc či čučoriedok patrí práve jej.

Košice sú krásne mesto. Počasie nám síce nehralo do karát, no aj napriek tomu sme si urobili dlhšiu prechádzku jeho uličkami. Poobzerali sme si novoty, navštívili niekoľko odporúčaných reštaurácii či kaviarní. Veľmi sa mi páčilo v reštaurácii Smelly cat. Tam som vyskúšala takúto dobrotu! Uhádnete čo je na obrázku?:) Druhou zastávkou bolo Bistro Tabačka. Vyskúšala som ich burger. A musím potvrdiť, že bol naozaj skvelý!

Náš posledný deň sme zakončili dobrou kávou a čajom v hoteli. Drinky či raňajky si môžete vychutnať i vonku na terase. V tom čase bohužiaľ pršalo a tak sme si rozlúčkový pokec so Saškou dali v príjemnom prostredí kaviarne.

Ďakujeme za pozvanie, v hoteli sme sa cítili veľmi dobre, personál bol nápomocný, jedlo výborné, priestory čisté a atmosféra príjemná. Kľudne sa k vám i nasťahujem. 😀  Tešíme sa na ďalší výlet do Košíc.

A ako ma za našich vysoškolských čias naučila Saška, na záver jedna “smieška”. 😀