DOBROTY

Moje Vianoce

Vianoce majú u mňa dve fázy, prvá sa začína tu v Bratislave a druhá pokračuje doma pri rodičoch. I tento rok tomu nie je inak a koláčiky sa pečú u mňa doma a cestujú k našim :). Teší ma, že môžem prispieť aspoň takou malou iniciatívou, keďže domov pricestujem až 22ho večer.

Tieto Vianoce sú v niečom predsa len iné. Sú to prvé Vianoce v mojom novom byte. Keďže ešte nie som doma na východnom Slovensku, pokúsim sa vám ukázať ako to býva na Vianoce práve tu:).

Bez koláčikov to samozrejme nejde. Tento rok som piekla takú predvianočnú Pavlovu tortu, ktorú veľmi obľubujem. Prvýkrát som ju vyskúšala urobiť v tvare stromčeka. Čo myslíte, podarila sa? Recept na Pavlovu tortu nájdete tu. Stačí ju ozdobiť podľa vlastných predstáv, navrstviť a môžete maškrtiť.

dsc_0399

Tento rok sa mi veľmi páči strieborno biela kombinácia dekorácií. Preto som i v rámci stolovania stavila práve na tieto dve farby. Takýto krásny etažér a stolovanie nájdete v F&F, v sekcii Home. Majú nielen samotnú súpravu s jednoduchým strieborným pásikom, ale i rozličné kombinovateľné kúsky a doplnky, akými sú napríklad svietnik, obrus či rozličné misky.

dsc_0403dsc_0395

Ku tortičke nesmie chýbať dobrá káva alebo horúca čokoláda. Mám pre vás skvelý tip. Zohrejte si mlieko do bodu varu. Pridajte kakao a zlatý klas, ktorý si predtým rozrobíte s mliekom, aby nevznikli hrudky. Keď mlieko vrie, pridajte rozrobený zlatý klas. Čokoláda je hustejšia. Navrch naukladajte upečené JOJO cukríky známe ako “máršmelous”, čokoládové zdobenie, slaný karamel, Dr.Oetker má novinku a je parádna a polejte javorovým sirupom. Delikateska:)

dsc_0418 dsc_0375

Na stole nesmeli chýbať i moje obľúbené kapkejky! Piekla som 2 verzie. Čoko kapkejky, ktoré sú podľa mňa úplne naj, pretože vovnútri nájdete veľké kúsky čokolády. No odolajte tomu 🙂 Navrch som zvolila klasiku v podobe vanilkového krému. Vanilkové lusky sú jednoducho super vec! “Čerešničkou na torte” bola tentokrát malina, ktorá chuť čokolády a vanilky výborne dopĺňa.

dsc_0356 dsc_0365

Druhou verziou boli mandľové kapkejky s vanilkovou plnkou, ktorú som obohatila o gélovú modrú farbu. Musím povedať, že som nikdy nebola fanúšikom potravinárskych farbív, ale tie od Dr.Oetkera sú bez konzervačných látok, takže i detičky si prídu na svoje. Vrch zdobili prenádherné snehové vločky🙂 No nie sú chutné? Receptík už čoskoro!

dsc_0470

A keď práve nepečiem tak najkrajšie sviatky roka trávim vo “funky” pulóvri od F&F,  pod teplou dekou, ktorou ma IKEA veľmi potešila:), dobrou knihou, chutnými keksíkmi a spomínanou horúcou čokoládou. Presne takto si predstavujem i tohtoročné Vianoce. Pridám k nim však to najpodstatnejšie v mojom živote, svoju rodinu a domov 🙂 Všetkým vám želám krásne a hlavne pokojné sviatky s vašimi najmilšími. 🙂

dsc_0443 dsc_0439

Katuške ďakujem za fotečky 🙂

VESELÉ VIANOCE VŠETKÝM!!! 🙂 🙂 🙂