CESTOVANIE Španielsko

Barcelona, Spain -day 2&3

Druhý deň v Barcelone sa začal parkom Guell, ktorý bol vzdialený cca 20 minút metrom od nášho hotela. Potom na nás čakalo niekoľko eskalátorov a klasických schodov, ktoré sme si pekne krásne vyšľapali. Ale stálo to zato!

FotorCreated28

Musím povedať, že to bolo pre mňa asi najkrajšie miesto v Barcelone. Bolo veľmi rozmanité a cítila som sa tam ako v inom svete. Mrzela ma iba jedna vc a to tá, že prehliadky robili veľmi zriedkavo. prišli sme tam okolo 11tej a prvá voľná prehliadka bola až o 18tej. Ale našťastie sme si mohli pozrieť aspoň okolie.

DSC_0549 DSC_0561upr DSC_0571 DSC_0587 DSC_0594 DSC_0615upr

Predpokladám, že toto miesto majú radi i miestni, narazili sme tu totiž i na nevestu a ženícha, ktorí si sem prišli urobiť pár záberov 🙂

DSC_0620 DSC_0624 DSC_0642

Ďalšou z vecí, ktorá sa mi páčilo boli i muzikanti, ktorých ste mohli stretnúť hneď niekoľko. Spríjemňovali čas oddychu a dodávali mu istú atmosféru.

DSC_0645 DSC_0646 DSC_0657

Cestou z parku Guell sme sa zastavili na námestí a obzreli si známy chrám Sagrada Familia. ten bol preplnený turistami a jeho rekonštrukcia je stále v progrese.

DSC_0678

Nasledovala prechádzka mestom a ďalší, vraj veľmi obľúbený park Ciutadella. Mne sa veľmi páčil. Išiel z neho pokoj. Jazero, loďky, zmrzlina, pikniky, oslavy narodenín, či bežná prechádzka miestnych a turistov….to všetko ste tu mohli vidieť. Turistov je v Barcelone neúrekom. Každý kto tu bol, podotkol, že si mám dávať pozor na vreckových zlodejov. Našťastie sme nemali žiadnu podobnú skúsenosť. Možno i preto, že som sa vyzbrojila kabelkou so zipsom, ktorú som ulovila vo výpredajoch F&F. Väčšina mojich kabeliek je totiž iba na cvok. A vlastne celý outfit, ktorý vidíte som našla vo výpredajoch. Volánikové tričko je tiež z F&F a krátke nohavice z obchodu Mango, za 10 eur, no nekúp to !:D

DSC_0685 DSC_0693DSC_0697 DSC_0713 DSC_0720

A prichádzam k ďalšej gastronomickej recenzii. Ide o veľmi útulnú kaviarničku Sweet Gaufre, ktorú odporúčam navštívíť všetkým milovníkom sladkého! Nevedela som si tam vybrať:D Ale ochotný personál nám odporúčil vafle so zmrzlinou a čokoládou. A bolo to naozaj výbornéééé:) I celkový interiér ma zaujal. Ako to tí Barcelončania robia, spoja nespojiteľné a vznikne z toho umenie. Toto ma na Barcelone bavilo, interiér kaviarní, reštaurácií či obchodov bol vždy tak zaujímavý a išlo z neho umenie, že som sa nestačila diviť.

DSC_0730 DSC_0739 DSC_0741 DSC_0747

Náš posledný deň v Barcelone sme strávili na pláži. Barcelona ich má hneď niekoľko. My sme išli na odporúčanie na tú, ktorá bola najďalej, ale oplatilo sa. Nebolo tam také množstvo turistov. Táto časť pláže bola skôr pre hostí od neďalekého hotela a miestnych. More bolo úplné čisté a priehľadné. Voda tak akurát. Na pláži bola i reštaurácia, kde ste sa mohli osviežiť. Alebo ak ste si zakúpili dáždnik či ležadlá, čašníci vás obslúžli priamo na pláži. Len pre orientáciu, rezervácia ležadla stojí 10 eur a dáždnik vás výjde 7 eur. Strávili sme tam celý deň. Snko nás trošku pripieklo a keďže nás čakal skorý nočno ranný odchod z hotela, večer sme strávili v izbe s bielym jogurtom na tele 😀

DSC_0753

Nejaký tip na ďalšiu destináciu?

DSC_0755