CESTOVANIE Rusko

Hotel Martin, Sankt Petersburg, Russia

EN: bellow

SK: Hotel Martin je jeden z najútulnejších hotelov, ktoré som doteraz navštívila. Hotel súdli v známom ruskom meste- Sankt Peterburgu. Na prvý pohľad vyzerá ako obyčajný malý hote, ale keď doň vstúpite, uchváti vás jeho vintage atmosféra s nábytkom z masívneho dreva či kože. Steny sú zväčša pôvodné alebo olepené tapetami. Všade visia obrazy. Buď ide o maľby alebo o fotografie. Izbu si môžete vybrať podľa vašich predstáv. Buď s manželskou posteľou alebo jednolôžkovú, avšak treba povedať, že lôžko je o čosi širšie v porovnaní s tými, na ktoré sme zvyknutí. Všetky izby majú televízor a mini bar. V izbe si môžete vychutnať raňajky vo veľkom koženom kresle. raňajky vám prinesie personál priamo do izby. Personál je veľmi milý, avšak len minimálne anglicky hovoriaci. Čo bolo pre mňa osobne výhodou, keďže sa snažím zlepšiť si ruštinu:). Ale naozaj bol veľmi nápomocný a privítal ma veľmi milo. Čo sa internetu týka, môžete sa pripojiť v izbe, ale kľudne i v bare spolu s nejakých chutným drinkom. Ak by ste si chceli dať obed či večeru v hoteli, aj to je možné. Stačí si vybrať z menu, ktoré nájdete v izbe. Hotel tiež ponúka čistenie a žehlenie, ale ak by ste si potrebovali niečo vyžehliť sami, bez problémov vám požičajú žehličku. Niektoré izby majú i balkón, z ktorých môžete vidieť ulicu Marata.

DSC_0007 DSC_0002 DSC_0001DSC_1638 DSC_1633DSC_1631 DSC_1624 DSC_1623 DSC_1621 DSC_1616 DSC_1600DSC_1612 DSC_1610 DSC_1598 DSC_1596 DSC_1594  DSC_1591 DSC_1590 DSC_1593DSC_15892014-07-16 07.13.55DSC_1608

EN: Hotel Martin is one of the most cosy hotels that I have been to. Its a hotel that is settled in Russian famous city-Sankt Petersburg. On the first view it seems just like a small hotel, but if you go inside you will see very cosy vintage atmosphere with all-wooden and leather furniture.  The walls are mostly original or they are with wallpapers. In whole hotel you can see many beautiful pictures that hang on walls. The painting or the photography. You can get there a room with double bed or a single bed but bigger size than usual. All the rooms include a TV and a minibar. You can sit on a leather arm chair and enjoy your breakfast that the staff of hotel will bring you every single morning to your room. The staff is very lovely but only few people speak English. It was advantage for me as I wanna improve my Russian:) But they were very helpful and welcomed me very nicely. You can also use wifi in your room or sit in a bar and enjoy some nice drink. If you wanna enjoy any other meal for your lunch or dinner, it is also possible. The hotel offers a menu where you can choose. The hotel also offer the laundry and ironing. If you wanna iron by yourself they will borrow you iron without any problem. Some of the rooms have also a balcony, you can have a view to the Marata street.